Op de Dag van de Wijk, die op zondag 26 juni 2022 is gehouden rondom het Plenkhoes, stond ook een stand van de buurtcamping.. Die buurtcamping gaat het Wijkplatform Geleen-zuid & de Kluis, samen met de gemeente Sittard-Geleen, de woningcorporatie ZOwonen, Partners in Welzijn (PIW) en de landelijke Stichting De Buurtcamping houden in het weekend van 26 tot en met 28 augustus 2022. De camping komt op het braakliggende terrein aan de Lienaertsstraat, Landsteinerstraat, Leeuwenhoekstraat en Apolloniastraat.

Er hebben zich best wel veel vrijwilligers gemeld, die ons willen helpen bij de voorbereiding en we kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken. Vele handen maken immers licht werk. De vrijwilligers willen er samen met ons iets moois van maken voor de inwoners van Geleen Zuid en De Kluis. De aandacht is vooral gericht op kinderen, die nog net voordat ze weer naar school moeten een weekendje vakantie willen vieren.

Nu gaan we op zoek naar de kampeerders voor dat weekend en daarom is het nu tijd voor het inschrijven van deelnemers.

Mannen, vrouwen, zonen of dochters uit deze wijk die graag willen kamperen in dat weekend, kunnen zich vanaf nu inschrijven als deelnemer.

In De Zuidkamer in Zuidhof liggen de inschrijfformulieren klaar.

We gaan ook aan de slag met een digitaal inschrijfformulier. Dan kunt u van huis uit aangeven:of u interesse heeft, of u een eigen tent heeft, hoe lang u op de camping wil blijven en met hoeveel gezinsleden u in de tent blijft slapen. Binnenkort komt dat digitale systeem online.

Wij hopen dat zich veel mensen gaan inschrijven. Dan gaan we er voor de kinderen een mooi vakantiefeest van maken. Houdt u Facebook en deze website in  de gaten. Ook kunt u voor informatie terecht op de website van  de landelijke Stichting De Buurtcamping. Dat is op www.debuurtcamping.nl. Dan mist u niks. Als u vragen heeft kunt u op vrijdagmiddag altijd terecht in De Zuidkamer. We helpen u graag.

Happy Camping.