Het Wijkplatform Geleen Zuid & de Kluis zoekt nog steeds een nieuwe voorzitter. Naar aanleiding van de vorige oproep heeft een gesprek plaatsgevonden met een kandidaat. Echter, deze kandidaat heeft zich teruggetrokken. Hij had daar goeie redenen voor.

Wij blijven zoeken en daarom plaatsen we nog een artikel van scheidend voorzitter, Andries Bosma.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Voorzitter zijn van het Wijkplatform is echt leuk!

Als voorzitter van het wijkplatform Geleen-Zuid & de Kluis (WPF) maak je veel leuke activiteiten mee en ben je van alle ontwikkelingen vaak als eerste op de hoogte.

Samen met de andere bestuursleden hebben we de laatste 2 jaren een mooie organisatie opgezet met nu al succesvol werkende commissies. Deze werkgroepen nemen veel werk uit handen en kunnen meer bereiken door hun focus op eigen terrein.

Mede door de grootse ontwikkelingen in de wijk, zoals de revitalisering van Geleen-Zuid en de vernieuwbouw van Glanerbrook, is er veel reuring en daardoor heel veel mogelijk. Dit wijkplatform speelt daarbij een prominente rol en krijgt relatief eenvoudig mensen geïnteresseerd en middelen ter beschikking om een wezenlijke bijdrage te leveren. Hierbij speelt participatie die er echt toe doet een hoofdrol. Er wordt namelijk naar ons geluisterd!

Het is dan ook met pijn in mijn hart dat ik vroegtijdig zal vertrekken. Mijn vrouw en ik zullen binnenkort uit Geleen gaan verhuizen. Hiermee zal de binding met de wijk voor mij geen basis meer zijn om voorzitter te blijven. Dit ondanks dat ik pas één volle termijn bijna heb voltooid en fijne, goede contacten heb met vele organisaties in onze wijk en de bestuurlijke en ambtelijke organisaties van de gemeente.

Vindt u het ook zo aantrekkelijk om midden in de samenleving te staan en echt iets te betekenen voor het stukje wereld direct om u heen? Dan zou ik willen vragen om serieus te overwegen of het meewerken in een bestuur van een echt goed functionerend wijkplatform iets voor u is. De secretaris, penningmeester en 2 bestuursleden in spe zullen een nieuwe voorzitter graag verwelkomen. Ze willen zich immers ook volledig op hun eigen taken kunnen focussen zonder teveel tijd aan het wijkplatform te besteden.

Ik wens deze wijk een toekomst met succesvolle projecten en hierdoor een nog mooiere leefomgeving. Meewerken aan de start hiervan en aan de sociale aspecten die hierbij horen hebben mij in ieder geval veel voldoening gegeven.

Scheidend Voorzitter van het Wijkplatform Geleen-Zuid & de Kluis

Andries Bosma

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Aanvullende informatie

Het Wijkplatform zoekt dus nog steeds een nieuwe voorzitter. Hij of zij moet wel wonen in de wijk De Kluis of in Geleen-Zuid.

Het dagelijks bestuur van het Wijkplatform is heel erg op zoek naar de verbinding tussen de wijken De Kluis en Geleen Zuid en daarom roept het dagelijks bestuur vooral ook de inwoners van De Kluis op om na te denken over de functie voorzitter.

Enige competentie in het leiden van en deelnemen aan vergaderingen is wel gewenst. Het bijhouden van een sociaal netwerk is ook zeer welkom. Geslacht en/of culturele afkomst zijn geen belemmerende factoren. Iedereen die denkt de functie aan te kunnen, kan dat kenbaar maken

Informatie kunt u inwinnen bij de secretaris van het wijkplatform:

Dhr. Jos Raven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-37199954