De eerste buurtcamping van Geleen Zuid is helaas weer voorbij. In het laatste weekend van augustus 2022 waren er op het open veld tussen de Lienaertsstraat en de Landsteinerstraat heel veel activiteiten om het voor de aanwezigen zo gezellig mogelijk te maken. Helaas waren er deze eerste keer weinig deelnemers, maar dat mocht de pret van velen niet drukken. Volgend jaar gaat dat zeker anders en beter worden.

Iedereen die er was heeft genoten en er zijn echte vriendschappen onstaan tussen mensen die al heel lang bij elkaar en tegenover elkaar wonen, maar die elkaar gwoon niet kennen. Dat is na de buurtcamping heel anders.

Daarmee is ook de belangrijkste reden voor het opzetten van een buurtcamping heel erg goed geslaagd. We zijn met zijn allen er in geslaagd de verbinding te zoeken en te brengen tussen mensen in en van de wijk. Dat is zo goed gelukt dat zelfs alle vrijwilligers (15 mensen) hebben afgesproken volgend jaar weer een buurtcampinng te organiseren. Het bestuur van het Wijkplatform Geleen-zuid & de Kluis is heel blij dat die verbinding zo goed tot stand is gekomen.

Waarschijnlijk zal de buurtcamping volgend jaar op hetzelfde veld gaan plaatsvinden, maar dat weten we op dit moment nog niet zeker. Het is afhankelijk van allerlei plannen die worden uitgevoerd in onze wijk. De  vrijwilligers gaan dus weer aan de slag; waarschijnlijk al eind van dit jaar, maar zeker begin volgend jaar. Er zijn al allerlei ideĆ«en om meer mensen op de buurtcamping te krijgen en om zaken nog beter te regelen dan dit jaar. Die worden vanaf de eerste vergadering verder uitgewerkt.

Als u ook wlt meewerken aan een mooie buurtcamping, dan kunt u zich hiervoor nu al opgeven op. Dat kan op het mailadres van de secretaris van het wijkplatform secretaris@geleenzuid.nl. U kunt natuurlijk ook bellen op 06-37199954.

Happy Camping .